Verschil tussen stalen velg en aluminium wiel

- Jan 31, 2018-

De belangrijkste voordelen van 1 stalen wielen zijn eenvoudig productieproces, relatief goedkope, sterke weerstand tegen metaalmoeheid. Maar de nadelen zijn ook duidelijk, zoals grote gewicht, traagheid weerstand, warmte afvoer en zo verder.

2 aluminium naaf zijn voordelen zijn licht gewicht, hoge fabricage precisie, kracht, kleine inertie weerstand, sterke warmteafgifte, goed visueel effect, etc., het nadeel is het complex productieproces, hoge kosten.

Lichtmetalen wielen met aluminium als uitgangsmateriaal, passende toevoeging van mangaan, magnesium, chroom, titaan en andere metalen elementen. In vergelijking met stalen wielen, hebben lichtmetalen wielen de kenmerken van energiebesparing, veiligheid en comfort, dus meer en meer auto's al gemaakt bben lichtmetalen velgen als de standaardconfiguratie. Nu laten we eens kijken naar de drie eigenschappen van de velgen.

1-energiebesparing: lichtmetalen wiel gewicht licht, hoog productie precisie, in de snelle rotatie van kleine vervorming, traagheid weerstand is klein, is bevorderlijk voor de verbetering van de lineaire prestaties van de auto, het verminderen van de band rolweerstand, waardoor vermindering van brandstofverbruik.

2 veiligheid: de thermische geleidbaarheid van aluminiumlegering is driemaal tijden van staal, het warmte-dissipatie effect is zeer goed, waardoor het verbeteren van de remprestaties, verbetering van de levensduur van banden rem schijven, en effectief beschermen het veilig besturen van auto's.

3 comfort: de auto met lichtmetalen wielen wordt gewoonlijk gebruikt voor het verzachten en schok absorberende prestaties dan gewone lekke banden banden, zodat de auto op ongelijke wegen of hoge snelheid rijden, comfort aanzienlijk verbeterd.