Classificatie van Hubs

- Jan 31, 2018-

De markt op de naaf volgens het materiaal kan worden onderverdeeld in stalen wielen en lichtmetalen wielen, twee categorieën, beide hebben voor- en nadelen.

Het belangrijkste voordeel van stalen wielen is het eenvoudige productieproces, relatief lage kosten en het vermogen om metaalmoeheid te weerstaan ​​is erg sterk, dat wil zeggen dat we gewoonlijk bekend staan ​​als goedkoop en sterk. Maar de tekortkomingen van het stalen wiel is ook relatief prominent is het uiterlijk van lelijkheid (kan zeggen dat er geen uiterlijk kan worden gezegd), het gewicht van groter (hetzelfde materiaal van naafstaal dan de aluminiumlegering veel zwaarder), traagheidsbestendigheid, warmteafvoer is ook relatief arm en zeer gemakkelijk te roesten.

Relatief gezien kunnen legeringsmateriaalwielen alleen maar een dergelijk probleem goedmaken, lichter gewicht, kleine traagheidsbestendigheid, hoge productieprecisie, in de snelle rotatie van kleine vervorming, is bevorderlijk voor het verbeteren van de rechtlijnige prestaties van de auto, vermindert het rollen van de band weerstand, waardoor het brandstofverbruik wordt verlaagd. Legering materiaal thermische geleidbaarheid is ongeveer drie keer het staal, warmteafvoer, voor het voertuig remsysteem, kunnen banden en remsystemen van thermische demping een rol spelen. De markt van de originele auto lichtmetalen wielen zijn voornamelijk aluminium legering, natuurlijk veel gemodificeerde wielen om een ​​bepaalde speciale eisen te bereiken en visuele promotie zal kiezen voor chroom, titanium en andere elementen als de basismaterialen. Echter, in vergelijking met het stalen wiel, de prijs van een lichtmetalen velg tot veel duur, zo vaak in een heleboel lage niveaus van de originele auto, zullen stalen wielen verschijnen in de lage distributiemodellen, en lichtmetalen velgen zijn hoge overeenkomende modellen standaard .