De basisparameters van de hub

- Jan 31, 2018-

Een hub bevat veel parameters en elke parameter beïnvloedt het gebruik van het voertuig, dus voordat u het wiel opnieuw installeert en onderhoudt, moet u eerst deze parameters bevestigen.

Grootte

Hub-formaat is eigenlijk de diameter van het wiel, we horen vaak mensen zeggen 15-inch wielen, 16-inch wielen Zo'n verklaring, waarvan 15, 16 inch is de grootte van de hub (diameter). Over het algemeen in de auto, de naafmaat, banden met een vlakke verhouding, kan het visuele een zeer goed spanningseffect hebben, en de stabiliteit van de voertuigbesturing zal ook toenemen, maar met de resulterende toename van het brandstofverbruik zoals extra problemen.

Breedte

De naafbreedte is ook algemeen bekend als de J-waarde, de breedte van de naaf is rechtstreeks van invloed op de keuze van de banden, dezelfde maat van de banden, de J-waarde is anders, de keuze van de vlakke verhouding en de breedte van de band is ook anders.

PCD en gatpositie

De professionele naam van PCD wordt sectiecirkeldiameter genoemd, verwijst naar het midden van de naaf van de vaste bout tussen de diameter, de algemene naaf, het grootste deel van het gat is 5 bouten en 4 bouten, en de afstand tussen de bouten is ook verschillend, dus we vaak hoort u 4x103, 5x114.3,5x112 zo'n naam, neem 5x114.3 als een voorbeeld, namens de hub van PCD is 114.3mm, gatbit 5 bouten. Bij de keuze van wielen is PCD een van de belangrijkste parameters, voor veiligheids- en stabiliteitsoverwegingen is het het beste om PCD en de originele auto met dezelfde hub te kiezen om de transformatie te upgraden.

compenseren

Engels is offset, algemeen bekend als ET-waarde, vastgedraaide naafbout en geometrische middellijn (naaf dwars middenlijn) tussen de afstand, simpel gezegd is de naaf middelste schroef gefixeerd met het hele wiel centrale punt van verschil, populair punt is dat de wiel nadat de conversie naar binnen of naar buiten uitsteekt. Voor de algemene sedan is de ET-waarde positief voor een paar voertuigen en sommige jeeps zijn negatief. Bijvoorbeeld, de offsetwaarde van een auto van 40, indien vervangen door het ET45-wiel, zal het zicht meer zijn dan het originele wiel van het wiel om in de boog te krimpen. Natuurlijk hebben et-waarden niet alleen invloed op visuele veranderingen, het zal ook met de stuurkarakteristieken van voertuigen zijn, de positioneringshoek van het wiel is gerelateerd, de opening is te groot, de offsetwaarde kan tot abnormale slijtage van de band leiden, draagt ​​gemakkelijk om te dragen of kan zelfs niet de normale installatie (remsysteem en wielwrijving kunnen geen normale rotatie zijn), en in de meeste gevallen zal hetzelfde merk van dezelfde wielstijl verschillende ET-waarden bieden die kunnen worden geselecteerd, voordat wordt teruggekeken naar de veelomvattende factoren, de meest voorkomende verzekering is niet gewijzigd onder de premisse van het remsysteem, om de conversie van de hub van de ET-waarde en de oorspronkelijke ET-waarde te behouden.