Hub-installatie Opmerking

- Jan 31, 2018-

1, om de veiligheid en betrouwbaarheid te maximaliseren, raden wij u aan, ongeacht de lengte van de auto om de wiellagers te controleren, vaak op te merken of het lager vroeg waarschuwingssignaal heeft gehad: inclusief rotatie van het wrijvingsgeluid of de ophanging van het combiwiel in de bocht van de abnormale vertraging.

Het aanbevolen voertuig voor achterwielaandrijving is om het voorste naaflager te smeren in de 38000 km lange rit. Controleer bij het vervangen van het remsysteem het lager en vervang de keerring.

2, als u het geluid van hub dragende delen hoort, is het ten eerste belangrijk om de locatie van de ruis te vinden. Er zijn veel bewegende delen die een ruis kunnen produceren, of sommige roterende delen staan ​​in contact met de niet-draaiende delen. Als bevestiging het geluid in het lager is, kan het lager beschadigd zijn en moet het worden vervangen.

3, omdat het voorwiel de twee zijden lager uitval van de arbeidsomstandigheden vergelijkbaar, dus zelfs als alleen een gebroken lager, ook aanbevolen om te vervangen.

4, hub lagers gevoeliger, in alle gevallen moeten de juiste methode en de juiste tools te nemen. De lageronderdelen kunnen tijdens opslag en installatie niet worden beschadigd. Sommige lagers vereisen een grote druk, dus speciaal gereedschap moet verwijzen naar de instructies voor het produceren van auto's.

5, de installatie van lagers moet in een schone en opgeruimde omgeving, kleine deeltjes in het lager zal de levensduur van lagers verkorten. Het is belangrijk om een ​​schone omgeving te handhaven bij het vervangen van lagers. Laat de hamer niet tegen het lager slaan, let op dat het lager niet op de grond valt (of een soortgelijke onjuiste behandeling). De conditie van de as en de behuizing moet ook voorafgaand aan de installatie worden geïnspecteerd, zelfs als de minimale slijtage leidt tot een slechte coördinatie, wat resulteert in vroegtijdig falen van het lager.

6, op de naaflagereenheid, probeer niet om het naaflager te openen of de naafeenheid van de afdichtingsring af te stellen, anders zal het de water- of stofingang van de afdichtring beschadigen. Zelfs de afdichtingen en de loopring van de binnenring zijn beschadigd, wat resulteert in permanent falen van het lager.

7, uitgerust met ABS-apparaat dragende afdichting Cirkel heeft een magnetische stuwring, de stuwring kan niet worden geraakt, stoten of met een andere magnetische veldbotsing. Haal deze uit de doos vóór installatie om ze uit de buurt van het magnetische veld te houden, zoals motor of elektrisch gereedschap. Let bij het installeren van deze lagers op de ABS-alarmpinnen op het instrumentenpaneel bij de test op de wegconditie om de lagerwerking te wijzigen.